Κατηγορία αλκοολούχου ποτού: Τσίπουρο Τυρνάβου χωρίς γλυκάνισο
Το πρώτο τσίπουρο τριπλής απόσταξης στην Ελλάδα.
Χώρα παραγωγής: Ελλάδα
Ποικιλία: 100% Μοσχάτο Τυρνάβου
Χωρητικότητα φιάλης: 700 ml και 200 ml
Αλκοολικός Τίτλος: 40% vol
Διαδικασία παραγωγής:
Έπειτα από άριστη επιλογή της πρώτης ύλης, από ντόπιο, μυρωδάτο σταφύλι “Μοσχάτο Τυρνάβου” γίνεται η αλκοολική ζύμωση, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουμε στην απόσταξη των στέμφυλων, σε inox δεξαμενές, κάτω από ιδανικές και ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας. Η απόσταξη γίνεται σε χειροποίητους χάλκινους, ασυνεχούς λειτουργίας άμβυκες, σε ήπια σταθερή θερμοκρασία και σωστό διαχωρισμό του αποστάγματος σε τρία στάδια: Κεφαλές – καρδιά – ουρές. Η καρδιά, που περιλαμβάνει τα επιθυμητά συστατικά, επαναποστάζεται για δεύτερη φορά. Μετά την απομάκρυνση των κεφαλών και των ουρών, πραγματοποιείται τρίτη απόσταξη της καρδιάς, η οποία είναι η βάση για την παραγωγή του μοναδικού αυτού αποστάγματος. Έπειτα από τριπλή απόσταξη προκύπτει το μονοποικιλιακό αυτό απόσταγμα, το τσίπουρό μας, Μετά το πέρας των τριών αποστάξεων, η καρδιά αραιώνεται με νερό που έχει υποστεί τη διαδικασία της αντίστροφης ώσμωσης και αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές για τουλάχιστον 6 μήνες έως ότου ισορροπήσει και ομοιογενοποιηθεί, μέχρι τη στιγμή της εμφιάλωσής του.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
• Χρώμα: Κρυστάλλινο και διαυγές
• Άρωμα : Άρωμα της εκλεκτής ποικιλίας Μοσχάτου Τυρνάβου.
• Γεύση: Βελούδινη γεύση στέμφυλων ποικιλίας Μοσχάτου Τυρνάβου.
Τρόπος σερβιρίσματος: Απολαύστε το με Ελληνικά παραδοσιακά κρύα & ζεστά πιάτα ή ως βάση για κοκτέιλ.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8 – 10 ° C